Laina
0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

Laina on erinomainen tapa rahoittaa erilaisia hankintoja ja tarpeita. Se voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi, jos tarvitset rahaa uuden auton, kodin remontin tai loman rahoittamiseen. Lainaa valitessa on kuitenkin tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti, jotta löytää edullisimman ja itselle sopivimman lainan.

Mitä on edullinen laina?

Edullista lainaa määritellään usein sen korkean todellisen vuosikoron (APR) perusteella. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut, kuten koron, tilinhoitomaksut ja muut mahdolliset kulut. Mitä alempi todellinen vuosikorko on, sitä edullisempi laina on.

Mitä tekijöitä lainan hintaan vaikuttavat?

Lainan korkoon vaikuttavat muun muassa seuraavat tekijät:

 • Lainan määrä
 • Laina-aika
 • Luotonmyöntäjän riskiarviointi
 • Lainatyyppi

Lainan määrällä on suurin vaikutus lainan korkoon. Mitä suurempi laina, sitä korkeampi on todennäköisesti myös korko. Laina-aika vaikuttaa myös korkoon, sillä pidemmällä maksuajalla korko on yleensä lyhyempää maksuaikaa lyhyempää. Luotonmyöntäjän riskiarviointi vaikuttaa myös korkoon. Jos luotonmyöntäjä arvioi, että sinulla on pieni riski lainan takaisinmaksusta, on todennäköistä, että hän tarjoaa sinulle edullisemman koron. Lainatyyppi vaikuttaa myös korkoon. Esimerkiksi pikavipeissä korko on yleensä korkeampi kuin kulutusluotoissa.

Miten löytää edullinen laina?

Edullisen lainan löytämiseksi kannattaa vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia huolellisesti. Vertailussa kannattaa huomioida seuraavat seikat:

 • Lainan määrä
 • Laina-aika
 • Todellinen vuosikorko
 • Tilinhoitomaksut
 • Muut mahdolliset kulut

Lainavertailu onnistuu helposti esimerkiksi nettilainojen vertailupalveluiden avulla. Nettilainojen vertailupalvelut tarjoavat yleensä tietoa useista eri lainantarjoajista, joten niiden avulla on helppo vertailla eri vaihtoehtoja.

Edullisen lainan saamisen vinkkejä

Seuraavilla vinkeillä voit parantaa mahdollisuuksiasi saada edullinen laina:

 • Hanki hyvät taloudelliset perusteet. Luotonmyöntäjät haluavat yleensä nähdä, että pystyt maksamaan lainan takaisin. Hyvät taloudelliset perusteet voivat olla esimerkiksi säännölliset tulot ja vähäiset menot.
 • Vertaa lainoja huolellisesti. Älä allekirjoita lainaa ennen kuin olet vertannut eri lainantarjoajien tarjouksia huolellisesti.
 • Pyydä lainaa ajoissa. Jos haet lainaa ajoissa, on sinulla enemmän aikaa vertailla tarjouksia ja löytää edullisin vaihtoehto.

Nettilainat.fi

Nettilainat.fi on Suomen suurin lainatietopalvelu. Palvelusta löydät tietoa erilaisista lainoista, kuten kulutusluotoista, pikavipeistä, yhdistelylainoista ja asuntolainoista. Nettilainat.fi tarjoaa myös lainojen vertailutilan, jonka avulla voit vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia helposti ja nopeasti.

Loppuyhteenveto

Edullisen lainan löytäminen onnistuu, kun vertailet eri lainantarjoajien tarjouksia huolellisesti. Vertailussa kannattaa huomioida muun muassa lainamäärä, laina-aika, todellinen vuosikorko ja muut mahdolliset kulut.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Edullinen laina: Vinkit ja ohjeet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *