Mobiilimaksaminen
0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Mobiilimaksaminen on nopeasti kasvava maksutapa, joka mahdollistaa ostojen maksamisen älypuhelimella tai muulla älylaitteella. Mobiilimaksaminen on kätevää, turvallista ja nopeaa, ja se on muuttanut tapaamme maksaa ostokset.

Mobiilimaksamisen historia Suomessa

Mobiilimaksaminen saapui Suomeen ensimmäisen kerran vuonna 2012, kun ruotsalainen Klarna julkaisi Suomessa maksusovellus Klarnan. Klarnan jälkeen Suomeen on tullut useita mobiilimaksamisen palveluita, kuten MobilePay, Apple Pay ja Google Pay.

Mobiilimaksamisen yleisyys Suomessa

Mobiilimaksamisen käyttö on kasvanut voimakkaasti Suomessa viime vuosina. Vuonna 2023 mobiilimaksujen osuus kaikista maksuista oli Suomessa noin 15 prosenttia. Mobiilimaksaminen on erityisen suosittua nuorten aikuisten keskuudessa.

Mobiilimaksamisen hyödyt

Mobiilimaksamisella on useita etuja verrattuna perinteisiin maksutapoihin, kuten käteiseen tai pankkikorttiin. Mobiilimaksaminen on:

  • Kätevää: Mobiilimaksaminen on nopeaa ja helppoa. Maksun voi tehdä yhdellä kosketuksella puhelimella.
  • Turvallista: Mobiilimaksaminen on turvallista, sillä maksutiedot salataan.
  • Edullista: Mobiilimaksamiseen ei yleensä liity lisäkuluja.

Mobiilimaksamisen haitat

Mobiilimaksamisella on myös muutamia haittoja. Mobiilimaksaminen voi olla:

  • Rajoittava: Mobiilimaksaminen ei ole aina mahdollista kaikissa kaupoissa.
  • Epäluotettava: Mobiilimaksaminen voi joskus epäonnistua teknisistä syistä.

Mobiilimaksamisen tulevaisuus Suomessa

Mobiilimaksamisen käyttö tulee todennäköisesti kasvamaan Suomessa edelleen tulevaisuudessa. Mobiilimaksaminen on kätevä ja turvallinen tapa maksaa, ja se on muuttanut tapaamme maksaa ostokset.

Mobiilimaksamisen palvelut Suomessa

Suomessa on käytössä useita mobiilimaksamisen palveluita. Näistä tunnetuimpia ovat:

  • MobilePay: MobilePay on suomalainen mobiilimaksamisen palvelu, joka on kehitetty yhteistyössä useiden suomalaisten pankkien kanssa. Uusi MobilePay pystyy käyttää sekä kivijalkakaupoissa että verkkokaupoissa.
  • Apple Pay: Apple Pay on Applen oma mobiilimaksamisen palvelu, joka toimii iPhoneissa, iPadeissa ja Apple Watcheissa. Apple Payta voi käyttää sekä kivijalkakaupoissa että verkkokaupoissa.
  • Google Pay: Google Pay on Googlen oma mobiilimaksamisen palvelu, joka toimii Android-laitteissa. Google Payta voi käyttää sekä kivijalkakaupoissa että verkkokaupoissa.

Mobiilimaksamisen käytön aloittaminen

Mobiilimaksamisen käytön aloittaminen on helppoa. Ensin tarvitset mobiililaitteen, jossa on NFC-ominaisuus. NFC-ominaisuus mahdollistaa maksujen tekemisen lähettämällä laitteen läheisyydessä olevan maksupäätteen kanssa.

Kun sinulla on NFC-ominaisuus, voit ladata mobiilimaksamisen palvelun sovelluskaupasta. Sovelluksessa voit lisätä luotto- tai pankkikorttisi. Kortin lisääminen edellyttää yleensä vahvaa tunnistautumista.

Kun kortti on lisätty, voit aloittaa maksamisen. Maksaminen onnistuu yleensä yhdellä kosketuksella puhelimella.

Mobiilimaksamisen turvallisuus

Mobiilimaksaminen on turvallista, sillä maksutiedot salataan. Salaustekniikat ovat kehittyneet viime vuosina, ja ne ovat erittäin turvallisia.

Mobiilimaksamisen turvallisuutta lisää myös se, että maksun voi vahvistaa usealla eri tavalla. Yleisiä vahvistustapoja ovat PIN-koodi, sormenjälki ja kasvojentunnistus.

Mobiilimaksamisen tulevaisuus Suomessa

Mobiilimaksamisen käyttö tulee todennäköisesti kasvamaan Suomessa edelleen tulevaisuudessa. Mobiilimaksaminen on kätevä ja turvallinen tapa maksaa, ja se on muuttanut tapaamme maksaa ostokset.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Mobiilimaksaminen Suomessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *