Striimaaminen
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Striimaaminen on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina. Yhä useammat ihmiset jakavat pelikokemuksensa verkossa Twitchin, YouTuben ja Facebook Gamingin kaltaisten alustojen kautta. Mutta mitä pelien striimaaminen oikein on ja miten se toimii? Tässä artikkelissa perehdymme pelien striimaamisen maailmaan ja annamme vinkkejä oman striimauskanavasi perustamiseen.

Mikä on pelien striimaaminen?

Pelien striimaaminen on reaaliaikaista video- ja äänensiirtoa verkossa. Striimaaja lähettää pelikuvansa ja äänensä internetin välityksellä katsojille, jotka voivat seurata sitä suorana. Striimaus voi olla joko yksityistä tai julkista. Yksityisessä striimauksessa katsojat tarvitsevat kutsun striimaajalta, kun taas julkista striimausta voi kuka tahansa seurata.

Miksi striimata pelejä?

Pelien striimaamiseen on monia syitä. Yksi yleisimmistä syistä on halu jakaa pelikokemus muiden kanssa. Striimaaminen voi olla myös tapa tavata uusia ihmisiä ja muodostaa yhteisöjä samanhenkisten pelaajien kanssa. Striimaamalla voi myös ansaita rahaa esimerkiksi mainosten, lahjoitusten tai tilausten kautta.

Miten pääsen alkuun pelien striimaamisessa?

Pelien striimaamisen aloittaminen on helpompaa kuin luuletkaan. Tarvitset vain tietokoneen, pelit, joita haluat striimata, ja sopivan striimausohjelmiston. Yksi suosituimmista striimausohjelmistoista on OBS Studio, joka on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelma.

OBS Studion käyttö:

 1. Lataa ja asenna OBS Studio OBS Studio -verkkosivustolta.
 2. Avaa OBS Studio ja valitse ”Scene” -välilehdeltä ”Create New”.
 3. Anna kohtaukselle nimi ja valitse ”OK”.
 4. Valitse ”Sources” -välilehdeltä ”Game Capture” ja valitse peli, jonka haluat striimata.
 5. Valitse ”Audio Input Capture” ja valitse mikrofoni, jota haluat käyttää.
 6. Säädä kuvan ja äänen asetukset ”Settings” -välilehdeltä.
 7. Kun olet valmis, klikkaa ”Start Streaming” -painiketta.

Millainen netin nopeus tarvitaan striimaukseen?

Netin nopeus on yksi tärkeimmistä tekijöistä pelien striimaamisessa. Liian hidas nettiyhteys voi johtaa kuvan pätkimiseen ja viiveeseen. Suositeltava latausnopeus striimaamiseen on vähintään 3 Mbps ja lähetysnopeus vähintään 1 Mbps. Voit testata netin nopeuden nopeustesti -sivustolta.

Vinkkejä onnistuneeseen striimaukseen

 • Valitse pelit, joista olet itse innostunut. Katsojat huomaavat, jos et nauti pelaamisesta.
 • Ole vuorovaikutuksessa katsojien kanssa. Keskustele heidän kanssaan ja vastaa heidän kysymyksiinsä.
 • Luo houkutteleva striimausympäristö. Varmista, että äänesi ja kuvasi ovat hyvälaatuisia.
 • Ole johdonmukainen striimaamisessa. Striimaa säännöllisesti, jotta katsojasi tietävät, milloin odottaa sinulta uutta sisältöä.
 • Ole kärsivällinen. Striimaaminen vaatii aikaa ja vaivaa. Älä lannistu, jos et saavuta menestystä heti.

Pelien striimaaminen voi olla hauskaa ja palkitsevaa. Se on loistava tapa jakaa pelikokemuksesi muiden kanssa ja tavata uusia ihmisiä. Jos olet harkinnut striimaamisen aloittamista, älä enää mieti, vaan ryhdy toimeen!

Tässä vielä muutamia hyödyllisiä linkkejä:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *