pörssisähkö
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Sähkösopimusta tehdessä tulee pohdittavaksi useita tekijöitä, kuten sähkönkulutus, asuinpaikka ja omat kulutustottumukset. Yksi tärkeimmistä valinnoista on sopimustyypin valinta: pörssisähkö vai kiinteähintainen sopimus? Molemmilla sopimustyypeillä on omat hyvät ja huonot puolensa, joten valinta riippuu yksilöllisistä tarpeista ja mieltymyksistä.

Pörssisähkön ominaisuudet

Pörssisähkössä sähkön hinta vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hinta on edullisinta yöllä ja aamulla, kun sähkönkulutus on alhaista, ja kalleinta päivällä ja illalla, kun sähkönkulutus on suurimmillaan. Väre Pörssisähkö sopii parhaiten niille, jotka ovat valmiita seuraamaan sähkön hintaa ja optimoimaan kulutustaan sen mukaan. Pörssisähköllä voi säästää rahaa, jos sähkönkulutusta on mahdollista siirtää edullisemmille tunneille.

Pörssisähkön hyvät puolet:

 • Mahdollisuus säästää rahaa, jos sähkönkulutusta optimoidaan
 • Hinta on läpinäkyvä ja seurattavissa reaaliajassa
 • Sopii hyvin niille, jotka ovat valmiita seuraamaan sähkön hintaa ja optimoimaan kulutustaan

Pörssisähkön huonot puolet:

 • Hinnan vaihtelu voi olla arvaamatonta
 • Sopii huonosti niille, jotka eivät halua seurata sähkön hintaa
 • Voi olla riskialttiimpi vaihtoehto kuin kiinteähintainen sopimus

Kiinteähintaisen sähkösopimuksen ominaisuudet

Kiinteähintaisella sähkösopimuksella sähkön hinta on sovittu etukäteen tietylle ajanjaksolle. Hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan, riippumatta sähkön pörssihinnassa tapahtuvista muutoksista. Kiinteähintainen sopimus sopii parhaiten niille, jotka arvostavat ennustettavuutta ja haluavat välttää yllättäviä sähkölaskuja.

Kiinteähintaisen sähkösopimuksen hyvät puolet:

 • Ennustettava hinta
 • Ei riskiä sähkön hinnan nousulle
 • Sopii hyvin niille, jotka arvostavat ennustettavuutta

Kiinteähintaisen sähkösopimuksen huonot puolet:

 • Ei mahdollisuutta hyötyä sähkön hinnan laskusta
 • Hinta voi olla hieman kalliimpi kuin pörssisähkön keskihinta
 • Sopimuskauden aikana ei voi vaihtaa toiseen sopimukseen

Sähkön hinta nyt

Sähkön hintaa nyt voi seurata reaaliajassa useilta eri verkkosivuilta.

Yksi suosituimmista on Nordpoolin verkkosivusto (https://data.nordpoolgroup.com/), josta voi tarkistaa sähkön hinnan eri puolilla Suomea.

Myös Energiaviraston verkkosivuilta (https://energiavirasto.fi/) löytyy tietoa sähkön hinnoista ja sähkösopimuksista.

Mikä sopimustyyppi sopii minulle?

Sopivan sopimustyypin valinta riippuu yksilöllisistä tarpeista ja mieltymyksistä. Jos olet valmis seuraamaan sähkön hintaa ja optimoimaan kulutustasi, pörssisähkö voi olla sinulle hyvä vaihtoehto. Jos taas arvostat ennustettavuutta ja haluat välttää yllättäviä sähkölaskuja, kiinteähintainen sähkösopimus voi olla parempi vaihtoehto.

On tärkeää vertailla eri sähkönmyyjien tarjoamia sopimuksia ja valita itselleen sopivin vaihtoehto. Vertailussa kannattaa ottaa huomioon muun muassa sähkön hinta, sopimuskausi, asiakaspalvelu ja mahdolliset lisäpalvelut.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *