Pörssisähkö
0 0
Read Time:2 Minute, 54 Second

Oomi on yksi Suomen johtavista sähköyhtiöistä, joka tarjoaa laajan valikoiman sähkösopimuksia. Yksi heidän suosituimmista sopimuksistaan on Oomi Pörssisähkö , joka perustuu Nord Poolin pörssisähkön spot-hintoihin. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin Oomi Pörssisähkösopimuksen ominaisuuksia, etuja ja haittoja sekä sitä, kenelle se sopii parhaiten.

Sopimuksen ominaisuudet

 • Toistaiseksi voimassa oleva: Pörssisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva, joten voit irtisanoa sen milloin tahansa ilman irtisanomisaikaa.
 • Hinta perustuu Nord Poolin spot-hintoihin: Sähkön hinta vaihtelee tuntikohtaisesti Nord Poolin pörssisähkön spot-hintojen mukaan.
 • Ei kuukausimaksua: Pörssisähkösopimuksessa ei ole kiinteää kuukausimaksua. Maksat ainoastaan kuluttamastasi sähköstä.
 • Sähkön alkuperä: Oomi Pörssisähkösopimuksen kautta hankittu sähkö on 100% uusiutuvaa.

Sopimuksen edut

 • Mahdollisuus säästää rahaa: Jos olet valmis seuraamaan sähkön hintaa ja optimoimaan sähkönkulutustasi, voit säästää rahaa Pörssisähkösopimuksella. Sähkön hinta on tyypillisesti edullisempi öisin ja viikonloppuisin, joten voit siirtää sähkönkäyttöäsi näille ajankohdille.
 • Läpinäkyvyys: Pörssisähkösopimuksen hinnoittelu on erittäin läpinäkyvää. Voit aina tarkistaa Nord Poolin spot-hinnat ja tietää, paljonko maksat sähköstä.
 • Joustavuus: Pörssisähkösopimus on erittäin joustava, sillä voit irtisanoa sen milloin tahansa ilman irtisanomisaikaa.

Sopimuksen haitat

 • Hinnan vaihtelu: Sähkön hinta voi vaihdella merkittävästi Pörssisähkösopimuksessa. Tämä voi olla riski, jos et ole valmis sopeutumaan hinnan vaihteluihin.
 • Tarve seurata sähkön hintaa: Pörssisähkösopimuksesta hyötyminen edellyttää, että seuraat sähkön hintaa ja optimoit sähkönkulutustasi.
 • Ei sovi kaikille: Pörssisähkösopimus ei sovi kaikille. Se ei välttämättä ole paras vaihtoehto, jos etsit ennustettavaa sähkön hintaa tai jos et halua seurata sähkön hintaa.

Kenelle Oomi Pörssisähkösopimus sopii?

Oomi Pörssisähkösopimus sopii parhaiten:

 • Sähkönkuluttajille, jotka ovat valmiita seuraamaan sähkön hintaa ja optimoimaan sähkönkulutustaan.
 • Sähkönkuluttajille, jotka arvostavat läpinäkyvää hinnoittelua ja joustavuutta.
 • Ympäristötietoisille sähkönkuluttajille, jotka haluavat hankkia 100% uusiutuvaa sähköä.

Miten vaihtaa Oomi Pörssisähkösopimukseen?

Oomi Pörssisähkösopimukseen voi vaihtaa helposti Oomin verkkosivuilla. Voit myös ottaa yhteyttä Oomin asiakaspalveluun, jos tarvitset apua sopimuksen valinnassa tai vaihdossa.

Oomi Pörssisähkösopimus: Vinkkejä säästämiseen ja hyödyntämiseen

Koska Oomi Pörssisähkösopimuksen hinta perustuu tuntikohtaisiin spot-hintoihin, on olemassa strategioita, joita hyödyntämällä voit säästää rahaa sähkölaskussa. Tässä artikkelissa annamme muutamia vinkkejä:

 • Seuraa sähkön hintoja: Oomi tarjoaa asiakkailleen erilaisia työkaluja sähkön hinnan seuraamiseen. Voit esimerkiksi ladata Oomin mobiilisovelluksen, joka näyttää reaaliaikaisen sähkön hinnan sekä hinnan ennusteen seuraavalle päivälle.
 • Siirrä sähkönkäyttöä edullisille tunneille: Yleisesti ottaen sähkön hinta on edullisempi öisin ja viikonloppuisin, kun kysyntä on pienempää. Voit esimerkiksi siirtää pyykinpesun tai astianpesukoneen käytön yöajalle. Sähköautoa lataavan kannattaa myös ladata akkua öisin.
 • Investoi älylaitteisiin: Älytermostaatin avulla voit ohjelmoida kodin lämmityksen tai viilennyksen toimimaan vain silloin, kun sitä tarvitaan. Älykkeitä pistokkeita käyttämällä voit myös seurata laitteiden sähkönkulutusta ja kytkeä ne pois päältä, kun niitä ei käytetä.
 • Vähennä sähkönkulutusta: Yleisten sähkön säästövinkkien noudattaminen on tärkeää myös Pörssisähkösopimuksella. Sammuta valot poistuessasi huoneesta, käytä energiatehokkaita laitteita ja vähennä turhaa sähkönkulutusta kodinkoneissa.

Sähkön hinnan ennustaminen

Nord Pool julkaisee tuntikohtaisia spot-hinnan ennusteen seuraavalle päivälle. Tätä ennustetta kannattaa hyödyntää suunniteltaessa sähkönkäyttöä. On kuitenkin syytä muistaa, että kyseessä on vain ennuste, eikä se välttämättä toteudu täysin. Sääolojen muutokset tai muut äkilliset tapahtumat voivat vaikuttaa sähkön hintaan lyhyellä varoitusajalla.

Lue myös: Sähkön hinta nyt (diginyt.fi)

Oomi Pörssisähkösopimus vs. Kiinteähintainen sopimus

Oomi tarjoaa myös kiinteähintaisia sähkösopimuksia, joissa sähkön hinta on sama koko sopimuskauden ajan. Kiinteähintainen sopimus voi olla hyvä vaihtoehto, jos et halua huolehtia sähkön hinnan vaihteluista.

Kumman sopimuksen valitset, riippuu henkilökohtaisista tarpeistasi ja riskienhallinnan mieltymyksistä. Jos olet valmis panostamaan aikaan sähkön hinnan seuraamiseen ja kulutuksen optimointiin, voit säästää rahaa Pörssisähkösopimuksella. Toisaalta, jos arvostat ennustettavuutta ja et halua huolehtia hinnan vaihteluista, kiinteähintainen sopimus voi olla parempi vaihtoehto.

Yhteenveto

Oomi Pörssisähkösopimus on hyvä vaihtoehto sähkönkuluttajille, jotka ovat valmiita seuraamaan sähkön hintaa ja optimoimaan sähkönkulutustaan. Se on myös hyvä vaihtoehto ympäristötietoisille sähkönkuluttajille, jotka haluavat hankkia 100% uusiutuvaa sähköä.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Oomi Pörssisähkösopimus: Mitä sinun tulee tietää Pörssisähköstä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *