energia
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Suomi on ainutlaatuinen maa energiantuotantonsa suhteen. Vaikka maa onkin riippuvainen tuonnista, on se onnistunut saavuttamaan korkean uusiutuvan energian osuuden sähköntuotannossaan.

Sähköntuotanto Suomessa: Yleiskatsaus

Suomi tuottaa sähköä monenlaisista lähteistä, mukaan lukien:

  • Vesivoima: Vesivoima on Suomen tärkein sähköntuotantomuoto, ja se vastaa noin 40 prosentista maan sähköntuotannosta.
  • Ydinvoima: Ydinvoima on toinen merkittävä sähköntuotantomuoto Suomessa, ja se vastaa noin 30 prosentista maan sähköntuotannosta.
  • Tuulivoima: Tuulivoiman osuus Suomen sähköntuotannosta on kasvanut nopeasti viime vuosina, ja se vastaa tällä hetkellä noin 10 prosentista maan sähköntuotannosta.
  • Bioenergia: Bioenergiaa, kuten puuta ja pellettiä, käytetään myös sähköntuotantoon Suomessa.
  • Kivihiili: Kivihiilen käyttö sähköntuotannossa on vähentynyt viime vuosina, mutta se vastaa yhä noin 5 prosentista maan sähköntuotannosta.

Suomi on myös nettotuoja sähköä. Maa tuo sähköä naapurimaistaan, kuten Ruotsista ja Norjasta, erityisesti talvella, kun sähkön kysyntä on korkealla.

Uusiutuvan energian osuus kasvaa

Suomi on sitoutunut lisäämään uusiutuvan energian osuutta sähköntuotannossaan. Maan tavoitteena on, että uusiutuvan energian osuus olisi 50 prosentia vuonna 2030 ja 100 prosentia vuonna 2050. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Suomi investoi voimakkaasti tuulivoimaan, aurinkovoimaan ja bioenergiaan.

Uusiutuvan energian lisääminen on monella tapaa hyödyllistä Suomelle. Se auttaa vähentämään riippuvuutta fossiilisista polttoaineista, parantaa energiaomavaraisuutta ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Se voi myös luoda työpaikkoja ja edistää talouskasvua.

Oomi Sähkösopimus: Kuluttajien valinta

Oomi Sähkösopimus on erinomainen vaihtoehto kuluttajille, jotka haluavat tukea uusiutuvaa energiaa ja säästää rahaa sähkölaskussaan. Oomi tarjoaa 100 % uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä kilpailukykyiseen hintaan.

Oomi Sähkösopimuksen valitseminen tarjoaa kuluttajille useita etuja:

  • Puhdas energia: Oomi-sähkö on 100 % uusiutuvaa, joten voit olla varma, että teet ympäristön kannalta kestävän valinnan.
  • Kilpailukykyinen hinta: Oomi tarjoaa sähköä kilpailukykyiseen hintaan, joten voit säästää rahaa sähkölaskussa.
  • Helppo vaihtaa: Oomi-sähkösopimuksen vaihtaminen on helppoa ja nopeaa. Voit tehdä sen verkossa tai puhelimitse.
  • Hyvä asiakaspalvelu: Oomi tarjoaa erinomaista asiakaspalvelua, joten voit olla varma, että saat apua tarvittaessa.

Jos olet kiinnostunut uusiutuvasta energiasta ja rahan säästämisestä sähkölaskussa, Oomi Sähkösopimus on erinomainen vaihtoehto.

Johtopäätös

Suomi on ainutlaatuinen maa energiantuotantonsa suhteen. Maa on onnistunut saavuttamaan korkean uusiutuvan energian osuuden sähköntuotannossaan, ja se on sitoutunut lisäämään sitä entisestään tulevaisuudessa. Oomi Sähkösopimus on erinomainen vaihtoehto kuluttajille, jotka haluavat tukea uusiutuvaa energiaa ja säästää rahaa sähkölaskussaan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Sähköntuotanto Suomessa ja Oomi Sähkösopimuksen Tarjoamat Mahdollisuudet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *